Skjærgården, Borøya, Makrell

Denne uka var det langhelg og høstferien ble brukt til en skogtur og en båttur.

På lørdagen dro vi ut med båten for å utforske skjærgården der jeg har bodd de siste 3 årene. Kjæresten har seilbåt og det er fint å være ute på havet synes jeg med sjøluft, vakre runde bølger fra båter som passerer, mange små øyer med vakre hus, fargerike trær og om en ser litt lengre kanskje en fisk som hopper. Det er første gangen jeg har vært på Borøya og må si det var vakkert der ute. Vi fortøyet oss i en brygge og fulgte en nydelig og frodig sti som gikk igjennom hele øya. Vi så noen moderne hus og vakre hytter og noen gamle bygg. Mye busker, trær og røtter og urter, noe vi plukket langs veien. 

Da vi var krysset øya tok jeg frem fiskestanga og fisket. Jeg er ikke erfaren med å fiske, men det skal forandres. I løpet av kort tid har jeg lært en del og klarer å rette mine egne feil. Jeg har aldri drept en fisk i mitt liv pga for mye empati, disney filmer og slikt så derfor jeg har vært treig med å få erfaring. De første fiskene mine er det andre som har tatt seg av. Ikke i dag. Jeg var fast bestemt på å slakte fisken selv, for jeg synes en bør kjenne det selv. Det å fange sin egen mat, drepe det og tilberede det og spise det. For meg handler det om moral, det å bli selvstendig, kjenne det på kroppen og konsekvensene og selvberging. Å faktisk leve litt og ta del i naturen!

Jeg fikk en makrell og drepte den. Det var mye sprell i denne makrellen for jeg trodde først jeg hadde satt kroken fast i tanga. Den sprelt lenge. Litt freaky for meg som er newbie da disse kan sprelle noen minutter for jeg var redd den ikke var ordentlig død og hadde smerter så jeg fjernet hele hodet uten at det hjalp mot sprelling. Med blandet følelser og seriøst blikk åpnet jeg den og rensket den før vi dro tilbake. Og nå er det dagesvis med reflektering.

Vi fant epler langs stien for å steke dem sammen med fisken, litt ryllik som krydder og da vi var nesten tilbake satt vi bak en steinvegg i ly for vinden og tilberedet maten ute for å gjøre det ordentlig. Ferskt! Jeg var meget stolt.

 

Beste maten jeg har smakt.Vakker bjørk med mye chaga rundt på seg.Skjærgårdslivet

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Schubi bubi

Schubi bubi

27, Søgne

Hei! Jeg er en introvert person med nysgjerrighet. Bloggen er ment til å utrykke meg og dele med verden.

Kategorier

Arkiv

hits